جای خالی حقوقدانان برجسته ی ایران در شورای نگهبان

یکی از وظایف بسیار مهم ریاست قوه قضاییه در کنار سایر وظایف و مسوولیت ها ، معرفی اعضای حقوق دان شورای نگهبان جهت انتخاب توسط مجلس شورای اسلامی می باشد که رییس قوه در مورخ 23/4/1389 طی نامه ای به ریاست مجلس نسبت به معرفی 5 نفر از حقوقدانان کشور اقدام نموده است که از میان آنان 3 نفر انتخاب خواهند شد.

آنچه که برای اینجانب به عنوان یک شهروند ایرانی – صرفنظر از سایر ایرادهای جوهری وارد بر این شورا- جای سوال دارد این است که:

1-شاخص های انتخاب این اعضا به جز موارد مندرج در اصل نود و یکم قانون اساسی ( حقوقدانان مسلمان در رشته های مختلف حقوقی) چه می باشد؟

2-چرا خصوصا در سال های اخیر اکثر این حقوقدانان از چهره های کمتر شناخته شده برای جامعه حقوقی کشور هستند؟

3-چرا این افراد منتسب به یک جناح فکری خاص می باشند؟

4-و بالاخره اینکه چرا از اساتید بزرگوار و برجسته ای نظیر آقایان دکتر علی آزمایش ، دکتر محمود آخوندی ، دکتر سید محمود کاشانی ، دکتر محقق داماد ، دکتر ناصر کاتوزیان ، دکتر سید محمد هاشمی و بسیاری دیگر که از سرمایه های حقوقی کشور هستند استفاده نمی شود و ملت را از وجود آنها محروم نموده اند؟

مسلما پاسخگویی دقیق به این سوالات موجب رفع شبهه خواهد شد ، چرا که در حال حاضر اینگونه به نظر می رسد که در انتخاب حقوقدانان شورای نگهبان شاهد انحصارطلبی و وجود تبعیضات ناروا هستیم که با توجه به وظایف خطیر شورای نگهبان این امر شایسته نمی باشد.

با سپاس – پاینده ایران

آرش کیخسروی 26/4/1389

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *